2010-01-30 Åseda IF U14 – Värnamo GIK 9 – 4

img_0001-10Debut för Linus Johansson samt att Emil Helgesson gjorde ÅIF’s 100:ade mål i seriespelet för säsongen.

ÅSEDA IF – Värnamo GIK 9 – 4 (4-1, 2-2,  3-1)

1 – 0 (04:29) Joel Clerkefors (Emil Helgesson, Lukas Eklöf), 2 – 0 (07:07) Joel Clerkefors (Simon Hård), 3 – 0 (09:27) Joel Clerkefors (Philip Hausenkamp), 4 – 0 ”ÅIF’s 100:de seriemål!” (09:50) Emil Helgesson (Philip Hausenkamp, Joel Clerkefors), 4 – 1 (14:55) Erik Lidqvist (Simon Nilsson),

5 – 1 (02:40) Daniel Bertilsson, 5 – 2 (04:26) Erik Lidqvist (Pontus Pettersson), 6 – 2 (06:48) Emil Jonsson (Simon Bergman, Lukas Eklöf), 6 – 3 (10:13) Oskar Jonsson (Tomek Draus)

7 – 3 (04:47) Philip Hausenkamp (Daniel Bertilsson) , 8 – 3 (06:53) Philip Hausenkamp, 9 – 3 (08:29) Philip Hausenkamp (Joel Clerkefors), 9 – 4 (13:00) Erik Lidqvist (Jakob Nielsen)

Skott: 23 – 21 (10 – 6, 5 – 10, 8 – 5)
Utvisningar: ÅIF 5 × 2 minuter, VGIK 4 × 2 minuter

Detta var en match som Åseda ägde från start till slut. Andra period var väl ingen toppen period sett från hemmalagets sida men man var fortfarande det bättre laget.

Joel & Philip var sitt Hattrick!

Joel & Philip gjorde Hattrick!

Några intressanta fakta från matchen:

• 3 Hattrick (varav 2 sk äkta), Philip & Joel gör båda hattrick. Joel de 3 första målen och Philip de 3 sistaimg_0001-13 för Åseda, sedan har vi VGIK’s Erik Lidqvist som gör 3 av deras mål.
  • Emil Helgesson gör ÅIF’s 100:ade mål för säsongen och det blev ett riktigt fint spelmål där i princip hela femman var involverad, GRATTIS! Vi ska också nämna att Emil gjorde säsongens första mål!
  • 8 av ÅIF’s spelare är med och gör poäng vilket talar för den bredd som laget har.
  • 40% av alla skott som ÅIF skjuter (på mål) blir också mål, det är dags att träffa målet lite oftare killar 🙂
  • Linus Johansson (född 1998) gjorde debut för U-14 i den 3:dje perioden och gjorde en imponerade insats. Trots storleksskillnaden så var han orädd och skapade flera lägen genom intensiv skridskoåkning.