2010-01-03 Vad trött jag blir!

Jag har som mål, när jag står och fotograferar matcher, att vara förhållandevis neutral. (iaf när det gäller andra matcher än ÅIFs U-14, där har jag för mycket känslor för att vara helt neutral).

Den här säsongen har gått och det som slår mig är att VSGF lägger alldeles för mycket krut på domarna. Oavsett hur mycket fel domarna gör så hjälper det inte att gnälla och tjata på dem för de har ett EGO som är större än Mount Everest! Dagens domare hade förvisso 2 stycken riktigt bra linje män med sig men det hjälper ju inte när HD lägger prestige i en match. Visst håller jag med honom om att det var en hel del tjat och gnat men……

HD

Dagens Huvud domare!

Nr 29 i VSGF har en benägenhet att åka mycket skridskor och eftersom tekniken i div 3 inte är så extremt hög så blir de så kallade spelförstörande momenten större mot honom. Här följer 2 sekvenser som jag fick på bild:

img_7656

img_7657

Här åker Domaren snett till vänster om dem och har full bevakning på händelsen, direkt i samband med denna sekvens gör domaren ”Wash out” och små ler mot Nr: 29. Bilderna visar tydligt att Nr:29 åker skridskor och de övriga två håller i honom.

Här är en annan sekvens, Ni ser att domaren står bra placerad och kan inte missa att klubban ligger runt midjan och en hand trycker på i ryggen, på bild 2 ser ni också hur Målvakten trycker till extra mot spelaren när kan glider in i målgården.

img_7706

img_7709

Ja, jag vet att det är div 3 men Domare ni måste varar bättre än så här! Ta inte tjatet personligt, gör inte matcherna till en personlig vendetta och framförallt va inte så förbannat maktfullkomliga!

Det är sådana som ni som tillslut förstör ishockeyn och gör det tråkigt för oss andra att se den.